Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес поискал тригодишен договор от Ред Бул?

Перес поискал тригодишен договор от Ред Бул?

2566
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Договорът на Серхио Перес с Ред Бул е до края на сезон 2024 и още от зимата се говори дали мексиканецът ще остане с отбора от Милтън Кийнс. За мястото на 34-годишния пилот вече е спряган кой ли не. Слуховете дали Перес ще остане в Ред Бул има на практика постоянно, независимо дали той се представя добре или не. Според последния от тях мексиканецът е поискал нов, тригодишен договор от отбора от Милтън Кийнс. Твърдението е на бившия F1 пилот Роберт Доорнбос, който понастоящем е част от екипа, отразяващ световния Гран при шампионат в Нидерландия.

Перес отиде при отбора в Япония и заяви, че иска сделка за три години. Някои на масата се изсмяха на желанието му“, твърди Доорнбос

„Искането му бе отхвърлено от [Хелмут] Марко. Той заяви, че максимумът е една година, защото контракт дори за два сезона ще му позволи да се отпусне пак. Договорите трябва да са година за година“, допълни Доорнбос предполагаемото изявление на Марко.

Твърдението, че контракт за повече от един сезон ще доведе до отпускане бе част и от друго, съвсем официално изявление на Марко. По време на уикенда в Япония той бе попитан дали има възможност Себастиан Фетел например да се върне в отбора на Ред Бул.

„Какво? Фетел в Ред Бул? Не, това не е вариант“, отговори австриецът.

„Всичко останало е опция. Отборът ни работи много добре в момента. Но ако Перес има сигурен договор за две години, има риск да се отпусне“, допълни Марко.

Самият Перес, който бе втори и при трите победи на Макс Верстапен от началото на сезон 2024, очаква да разреши въпроса за бъдещето си до месец

Той бе попитан дали чувства допълнително напрежение заради това, че контрактът му е до края на годината.

„Не“, отговори Перес. „Доста спокоен съм. Това е 14-ият ми сезон във Формула 1 и каквото и да се случи… Доволен съм от това, което съм постигнал в спорта до момента. Вярвам, че е въпрос на време (да се реши бъдещето ми). Пазарът на пилоти се движи. Особено през следващите няколко седмици ще има сериозно движение. Очаквам до месец да знам какво ще правя догодина“, добави Перес.