Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марморини: KERS на Тойота ще бъде готова навреме

Марморини: KERS на Тойота ще бъде готова навреме

40
0

Шефът на отдела за двигатели в Тойота, Лука Марморини, е уверен, че японският тим ще бъде готов със системата си KERS за следващата година.

Мармони обаче признава, че техен приоритет е системата да бъде безопасна, преди да бъде пусната на писта.

„Според правилника за 2009 година системата KERS е избираема, не задължителна, затова е логично всеки тим да е помислил върху тази възможност” – казва Мармони. „Но KERS има потенциала да предостави подобрения във времената на обиколките, така че ние работим здраво, за да можем да се възползваме от това.”

„Ние сме фокусирани върху това да представим система KERS, която да е подходяща за Формула 1 и която да подобрява темпото. Създали сме група специално за това и й имаме пълно доверие.”

Коментарите на Мармони идват, след като президентът на Тойота, Джон Хаует, каза, че има известни съмнения дали KERS ще бъде готова до началото на следващия сезон. Тъй като развитието на системата е в доста ранен етап, вече имаше някои инциденти свързани с работата по KERS с BMW Заубер и Ред Бул.

В тази връзка Марморини е категоричен,че приоритет на Тойота е системата да бъде безопасна.

„В момента още развиваме системата KERS за Формула 1 и няма да я ползваме, преди да сме сигурни на 100 %, че отговаря на най-високите стандарти за безопасност. Именно безопасността е приоритет на Тойота.”