Начало Затворен маршрут Маршавелов и Влъчков с първи победи за сезона в Русе

Маршавелов и Влъчков с първи победи за сезона в Русе

337
0
Подиумът в серия Макси

Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10) от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм записа победа на Писта Русе. Състезанието бе трети кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Това е първи успех за сезона за шампиона от последните 4 години.

Маршавелов потегли първи и успя да задържи лидерството след старта пред Румен Киров със Субару Импреса. Малко след това последният бе изпреварен от лидера в шампионата Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто), който излезе 2-и.

След контакт по-рано обаче бронята на Пламен бе изкривена и му бе показан черен флаг да мине през бокса. Малко след това обаче тя падна и не бе нужно минаване през пита. Това обаче сериозно забави Камбуров, който в следващите обиколки бе изпреварен от борещите се помежду си Киров и Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9) и в крайна сметка завърши едва 6-и.

В Туринг също първи успех за сезона записа Иван Влъчков. В първите два старта пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Сега обаче Иван спечели убедително състезанието, в което води от старта до финала.

Влъчков с екипа си от механици

Влъчков успя да запази лидерството след старта, въпреки че вторият Димитър Кондев с Рено Клио потегли по-добре. Трети бе Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от Илия Бояджиев с ВАЗ 2105, който изпревари Станислав Паришков (Опял Кадет).

В хода на надпреварата Влъчков се откъсна напред, а Паришков си върна 4-ото място след оспорвана битка с Бояджиев. В последната обиколка Кондев изглежда получи технически проблем и бе изпреварен от Неков за 2-ото място. Още в първата обиколка отпадна Стоян Апостолов. Иван записа и нов рекорд на трасето в класа, като направи обиколка за 1:25.50 мин.

В серия Спорт най-бързият в квалификацията Александър Антов с Хонда Сивик не стартира добре и до първия завой бе изпреварен от шампиона Йордан Методиев (Хонда Сивик) от тима на Дианел.

Йордан Методиев

В последствие Антов притисна лидера, но получи техническа повреда и отпадна. Така втори излезе Александър Димитров-Пъчката, на която и позиция завърши зад победителя Методиев. Трети завърши Симеон Симеонов с Хонда Сивик.

В серия Лада нова победа записа Крум Крумов с ВАЗ 2105. Той поведе пред Владимир Ганев и Цветелин Огнянов след старта. В последствие Огнянов изпревари съперника си и излезе 2-и. До финала промени в топ 3 нямаше, а 4-и се класира шампионът Иван Лишев с ВАЗ 2101.

С победите на Маршавелов в Макси и Влъчков в Туринг, отборът на КА-2 Рейсинг Тийм записа първо място в отборното класиране на Писта Русе. Следващият кръг от шампионата ще е Писта София на 18-19 септември.