Начало BG спорт Маршавелов прекратява участието си на Затворен маршрут до края на сезона

Маршавелов прекратява участието си на Затворен маршрут до края на сезона

103
0
Константин Маршавелов

Шампионът на Затворен маршрут в серия Макси Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 обяви в отворено писмо до УС на БФАС и медиите, че спира участието си в първенството до края на сезона.

Пилотът на АСК КА-2 Рейсинг Тийм е недоволен от дисквалификацията си на Писта Стара Загора на трасето Дракон преди седмица за изпреварване при жълт флаг и по думите му от крайно тенденциозното и предубедено лично отношение на съдийския състав към него. 

Ето и пълния текст на писмото долу:

Отворено писмо

от Константин Маршавелов, пилот на АСК КА-2 Рейсинг Тийм – Пловдив.

Уважаеми дами и господа, 

Днес съм принуден да обявя едно изключително тежко за мен решение, а именно да не продължа участието си в Националния шампионат Затворен маршрут за 2018г. По този начин отказвам да защитя титлата си на шампион от миналогодишното първенство и няма да стартирам в оставащите две състезания – Писта Дракон и Писта Серес (Гърция). Благодаря на отбора ми – КА-2 Рейсинг Тийм, че безапелационно уважи волята ми и застана зад мен без никакви колебания.

Причината за този безпрецедентен отказ от предстоящите състезания, какъвто не е правен от друг български автомобилен състезател, е крайно тенденциозното и предубедено лично отношение на съдийския състав, който безцеремонно и в нарушение на всички спортни правила ме лиши от заслужена победа в изминалия последен IV-ти кръг от НШЗМ – Писта Стара Загора, който се проведе на 15-16.09.2018г. на писта Дракон, с. Калояново.

Изопачавайки фактите, тълкувайки едностранно и крайно предубедено разпоредбите на цялата нормативна уредба на БФАС, спортните комисари за пореден път несправедливо ме дисквалифицираха, за сметка на толерираните от тях състезатели. Това не е случайно, а е третият пореден случай, в който спорове, по подадени протести от определени състезатели срещу мен и разгледани от определени комисари, се решават без каквато и да е аргументация, в разрив с действащата нормативна уредба и етични норми на БФАС. Споровете не се разрешават като се разглеждат реалните факти и показаното на трасето по време на състезанието, а се решават с помощта на лист и химикалка след него.

Без да обсъждам арогантното и безпардонно поведение на въпросните комисари, приемам поведението им, като открита и изключително цинична подигравка, не само с моя личен труд и този на отбора ми, но и като цяло с автомобилния спорт и всички негови фенове.

Считам, че при подобни условия и с цинично и грубо погазените спортни норми, моето участие в НШЗМ е далеч под достойнството ми. АСК КА-2 РЕЙСИНГ ТИЙМ се състезава от любов към автомобилния спорт, като вярваме, че в този спорт нещата трябва да се решават на пистата от състезателите спрямо постиженията им, а не от комисари/чиновници с двойни стандарти.

В оставащото време до края на сезона ще продължа работата си по втория сезон на Проекта за едномарковия шампионат Енеос Къп, както и по изграждането и възпитанието в истинския дух на реално спортсменство и уважаване към правилата на млади и перспективни пилоти.

Пловдив,

26.09.2018 г.

Константин Маршавелов –

пилот на КА-2 Рейсинг Тийм – трикратен шампион на България в НШЗМ за 2013, 2014 и 2017 г.