Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Александър Димитров-Пъчката и Крумов тръгват първи на Дракон

Маршавелов, Влъчков, Александър Димитров-Пъчката и Крумов тръгват първи на Дракон

437
0

Пловдивският клуб КА-2 Рейсинг Тийм окупира първите три места в серия Макси в квалификациите на Писта Хасково, която през тази година ще се проведе на Дракон край Калояново. Състезанието е последен кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут и писта.

В утрешното състезание от първа стартова позиция ще потегли шесткратният шампион Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X), който записа най-добро време в провелите се днес две квалификационни сесии – 59.589 сек.

От втора стартова позиция ще потегли Венцислав Станев (Mitsubishi Lancer Evo X), който записа време само с 0.031сек. по-слабо от това на своя съотборник в КА-2 Рейсинг. Трети ще стартира другият пилот с Mitsubishi Lancer Evo X от пловдивския клуб – Камен Василев, който записва най-добрата си квалификация през този сезон.

“Мисля, че се получи доста добра квалификация, както за мен, така и за целия отбор. Доволни сме, но да не забравяме, че същинската част от уикенда тепърва”, сподели Маршавелов след квалификациите днес.

“Доволен съм от квалификацията и резултатите. Мисля, че и тримата сме в доста добра кондиция”, добави Василев след съботния ден.

В серия Туринг Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция. За да си осигури короната за 6-а поредна година, пилотът на ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 трябва да спечели на Дракон, а сегашният лидер в първенството Стоил Неков (Хонда Сивик) да не е на 2-а позиция.

Иван Влъчков с Хонда Сивик

В първата сесия условията на трасето бяха доста лоши – мъгла и ниски температури.

Затова повечето пилоти не си даваха много зор и постиженията не бяха релевантни. Най-бърз бе Стоил Неков.

Във втората квалификация Иван даде цялата газ и свали веднага до 1:04.235 мин. След това записа още 2 бързи обиколки, но те не бяха засечени заради проблем с транспондера на автомобила.

От втора позиция ще потегли Димитър Кондев с Рено Клио, който изостана на 0.6 сек от Влъчков. Трети се нареди Искрен Веселинов с Хонда Сивик, следван от Неков и Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, който кара с тренировъчната кола на Влъчков.

В серия Спорт първи ще потегли Александър Димитров-Пъчката с Хонда Сивик, след като днес постигна най-добро време във втората сесия. Само на 0.170 сек зад него остана Александър Антов (Хонда Сивик). Трети ще потегли Деян Куманов също с Хонда Сивик.

Осигурилият си вече титлата Йордан Методиев с Хонда Сивик не участва във втората сесия заради технически проблем. В първата той даде 4-о време, а в нея най-бърз беше Куманов.

За Купа Лада убедително и двете сесии спечели Крум Крумов, който изпревари с 2 секунди Огнян Патенов. Другият основен претендент за титлата Иван Лишев, който е с равни точки с Крумов, направи само 1 обиколка във втората сесия и ще бъде едва 6-и на грида.

Официалното откриване на състезанието на Дракон е в неделя от 10:30 ч. В 11:00 часа стартират състезанията в отделните серии, като това в серия “Макси” е последно в програмата на Писта Хасково.