Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Антов и Крумов на полпозишън в Русе

Маршавелов, Влъчков, Антов и Крумов на полпозишън в Русе

277
0
Константин Маршавелов, снимка: Асен Илиев

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10) ще стартира от полпозишън в серия Макси на Писта Русе. Състезанието е трети кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.Маршавелов записа едно отпадане и едно второ място в тазгодишния шампионат до момента.

Шесткратният шампион в тази серия доминира през целия днешен ден, в който се проведоха по две квалификации в отделните серии. В първата пловдивчанинът завъртя най-бързата си обиколка за 1:22.824 мин. Във втората Маршавелов успя да подобри значително времето си и записа време от 1:19.297мин.

От второ място ще стартира Румен Киров, а зад него е съотборникът на Маршавелов в КА-2 Рейсинг Тийм Венцислав Станев с Мицубиши Лансър Ево 10. Четвърти е лидерът в шампионата Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто) с Мицубиши Лансър Ево 9.

“Днес дадох всичко от себе си и съм много доволен от резултата, като се има предвид факта, че постигнах тези време със стари гуми, а по време на втората квалификация имаше и разлято масло по трасето. Ако утре всичко е наред ще се борим за победата”, сподели Маршавелов след квалификациите.

В серия Туринг първи ще потегли Иван Влъчков. В първите два старта пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Затова сега той е максимално амбициран да вземе първа победа за сезона.

Иван Влъчков

Със своята ремонтирана и минала реглажи на преден и заден мост Хонда Сивик, 5-кратният шампион в дисциплината спечели и двете квалификации днес.

В първата той единствен слезе под 1:30 мин за обиколка. Във втората Влъчков даде цялата газ и записа 1:26.213 мин., което другите не можаха да доближат.

Втори на грида ще бъде Димитър Кондев с Рено Клио, който изостана на 1.1 сек от Влъчков. Трети в решетката ще е Стоил Неков от Елена Тим, следван от Станислав Паришков с Опел Кадет. Топ 5 допълва ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик.

Много оспорвана беше борбата в серия Спорт. Там със страхотна втора квалификацията първата позиция взе Александър Антов с Хонда Сивик от екипа на Green Fox Motorsport. Втори на малко над 1 десета от секундата остана шампионът Йордан Методиев също с Хонда Сивик от Дианел Рейсинг. Топ 3 допълва Александър Димитров-Пъчката (Green Fox Motorsport).

В серия Лада най-бърз и в двете сесии беше Крум Крумов от Жико-Моторспорт с ВАЗ 2105. До него на първа редица трябваше да бъде Огнян Патенов с ВАЗ 2101 (Ел-Ви Ауто). Той обаче бе наказан за изпреварване на жълт флаг и времето му от втората сесия бе анулирано. Така втори ще тръгне Владимир Ганев от Дианел Рейсинг, а Патенов остава едва 9-и. Официалното откриване на Писта Русе е утре от 09:20ч., а старта на първата серия ще бъде даден в 10:00 ч.