Начало Други Маршавелов, Влъчков и Ерменков на първа позиция в Серес

Маршавелов, Влъчков и Ерменков на първа позиция в Серес

120
0

Константин Маршавелов, Иван Влъчков и Ерменко Ерменков ще стартират от полпозишън съответно в сериите Макси, Туринг и Спорт на писта Диамо на трасето Серес в Гърция, където се провежда последният 5-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Маршавелов със своето Мицубиши Лансър Ево 10, който си осигури титлата след победата си в предния кръг в Бургас, постигна 1:19.112 мин във втората квалификация и остави зад себе си Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9) на 3.517 сек.

Трети се нареди Румен Киров със Субару Импреса, следван от Васко Важаров с Опел Астра и Ивелин Йотков с БМВ Е30. Маршавелов бе най-бърз и в първата сесия, когато времената бяха значително по-слаби. В нея той остави Цараски на 1.340 сек.

В серия Туринг над всички бе Иван Влъчков с Хонда Сивик. 18-годишният пилот си осигури титлата след успех в Бургас, но въпреки това участва на Серес. Във втората квалификация той постигна изключително време от 1:27.931 мин. и остави втория Стоян Апостолов на 4.617 сек.

Иван можеше да бъде и още по-бърз, но в следващата обиколка колата загасна. В първата сесия Влъчков остана втори зад Венцислав Ридарски с Опел Корса, тъй като моторът му прекъсваше. Трети ще стартира Ридарски, който изостана от Влъчков на 4.796 сек., а 4-и Красен Василев с Рено Клио.

В серия Спорт най-бърз бе лидерът в шампионата Ерменков със Ситроен Саксо. Той изпревари с 0.888 сек съперника си за титлата Искрен Веселинов с Хонда Сивик. Разликата между двамата е само 2 точки и всички ще се реши в състезанието утре. Трети се нареди Александър Димитров с Хонда Сивик.

Във възобновената Купа Лада най-бърз и в двете квалификации бе Огнян Патенов. Той постигна време от 1:33.648 мин във втората и изпревари с 1,751 сек Иван Кожарски. Трети ще потегли Иван Лишев.