Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев на полпозишън в Бургас

Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев на полпозишън в Бургас

231
0
Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10

Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 ще стартира от първа позиция в серия Макси в първия кръг на Националния шампионат на затворен маршрут – Писта Бургас.

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм завърши най-бързата си обиколка за 1:10.716 мин в първата сесия. С второ време остана Румен Киров със Субару Импреса (АСК Старт-М Криводол), а трети резултат записа дебютантът в серията Венцислав Станев с с Мицубиши Лансър Ево 10.

В първата квалификация бе показана и новата визия на автомобила на пловдивския пилот. Автомобилът е чисто бял и на него отново преобладава логото на японските масла Eneos.

“Квалификацията премина спокойно и без проблеми. И в двете сесии използвах стари гуми, но само в първата успях да запиша бърза обиколка”, бе краткият коментар на Маршавелов за съботния ден.

Иван Влъчков

В серия Туринг първи ще потегли Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък.

Петкратният шампион беше най-бърз и в двете тренировки днес. В първата той постигна 1:17.834 мин след 11 направени обиколки. Така той изпревари с близо 0.3 сек Косю Йорданов с Рено Меган.

Във втората Иван даде цялата газ и единствен свали под 1:17 мин за обиколка – 1:16.917. Това се случи в 6-ия му тур от общо 8. Втори отново се нареди Косю Йорданов на 1 сек, като пилотът на GREEN FOX MOTORSPORT ще потегли от тази позиция в решетката. Трети на грида ще се нареди Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък с Хонда Сивик.

„Много добра квалификация за нас при чудесни условия на трасето и много силна конкуренция, заяви Влъчков. – Колата е отлично подготвена. Ще се боря за победата утре, но няма да е лесно. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата. Без тях нямаше да мога да участвам.“

В серия Спорт първи на грида ще застане шампионът от миналия сезон Йордан Методиев (Дианел, Хонда Сивик). Във втората сесия той записа най-добро време от 1:20.74 мин.

Само на 0.04 сек зад него остана Александър Антов (Грийн Фокс Моторспорт) с  Хонда Сивик. Той имаше проблеми, като губеше около 0.25 сек в обиколките си заради неработещият шифтър на скоростите. Трети е Александър Димитров-Пъчката (Грийн Фокс Моторспорт).

Йордан Методиев, снимка: rallyxpress/Дени Павлова

В Купа Лада първите 2 места заеха пилоти на АСК Стара Загора. Най-бърз беше миналогодишният шампион Иван Лишев с ВАЗ 2101, следван на повече от 1 секунда от Евгени Семерджиев с ВАЗ 2105. Трети в решетката утре в Бургас е Дончо Дончев (Грийн Фокс Моторспорт, ВАЗ 2105)

Официалното откриване на състезанието е утре от 10:00ч. След това започват стартовете в отделните серии, а серия Макси е последна в програмата на организаторите.