Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Симеонов, Станев и Шенков на полпозишън в Русе

Маршавелов, Влъчков, Симеонов, Станев и Шенков на полпозишън в Русе

493
0
Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 беше най-бърз в квалификациите в серия Макси на Писта Русе, 2-и кръг от националния шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут.

Маршавелов записа най-бързи времена и в двете сесии. В първата той завърши с резултат 1:24.676 мин. Във втората сесия пловдивчанинът подобри времето си, като успя да слезе до 1:23.580 мин., с което си гарантира първата позиция в утрешното състезание.

Второ време в класа постигна Румен Киров със Субару Импреса. След квалификациите обаче колата му се запали и той няма да стартира утре.

3-и се нареди съотборникът на Маршавелов – Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 10.

В серия Туринг от първа позиция ще потегли Иван Влъчков с Хонда Сивик. Пилотът на Дамасцена Алба беше най-бърз и в двете квалификационни сесии в Русе. В първата той записа 1:30.421 мин, а във втората 1:28.067 мин.

Иван Влъчков
Иван Влъчков

Второ време за класа постигна Станислав Паришков с Опел Кадет. Той обаче получи повреда и не участва във втората квалификация. И не е ясно дали ще стартира утре. Трети ще потегли Минко Минков с Опел Астра. Ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик счупи съединител и не участва във втората квалификация.

„Колата е отлична след проблемите в предния кръг на Дракон, обясни Влъчков. – Благодаря на механиците ми в екипа на Дамасцена Алба за отличната работа.“

В серия Спорт най-бърз и в двете сесии беше шампионът Симеон Симеонов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик. Във втората той записа 1:33.222 мин и изпревари Александър Димитров и Искрен Веселинов, и двамата с Хонда Сивик.

Купа Енеос
снимка: Lap.bg

За Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4, най-бърз беше Венцислав Станев. Зад него в решетката ще бъдат Денислав Терзийски и Ташо Ташев. За Купа Лада най-добро време постигна Павел Шенков с ВАЗ 2105, следван от Огнян Патенов и Иван Лишев.