Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Веселинов и Стевчев на полпозишън в Стара Загора

Маршавелов, Влъчков, Веселинов и Стевчев на полпозишън в Стара Загора

235
0
Константин Маршавелов, снимка: Асен Илиев

Константин Маршавелов, Иван Влъчков, Искрен Веселинов и Милчо Стевчев ще стартират от полпозишън в третия кръг от шампионата на Затворен маршрут – Писта Стара Загора. Днес се състояха двете квалификации от по 20 минути, като те започнаха при дъжд и мокра писта. Трасето постепено изсъхна и това даде шанс на състезателите да покажат най-доброто от себе си.

В серия Макси пилотите обаче имаха най-добрите условия в първата сесия. В нея най-бърз беше Маршавелов от КА-2 Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 10, който постигна време 1:23.194 мин. На 0.2 сек след него остана Васко Въжаров с Опел Астра от GREEN FOX MOTORSPORT.

Трети и 4-и се наредиха Пламен Камбуров (АСК ЛВ-Авто рейсинг тийм) и Илия Царски (АСК АВТОЦАР РАЛИ СЕРВИЗ), и двамата с Мицубиши Лансър Ево 9. Пети бе Румен Киров със Субару Импреса, следван от Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 10.

За втората сесия в Макси обаче отново заваля. Затова само трима пилоти излязоха, но трасето беше доста мокро и те нямаше как да подобрят времената си. Така първи ще потегли Маршавелов, който спечели първите 2 кръга за сезона на Дракон и в София.

Иван Влъчков
Иван Влъчков с Хонда Сивик

В Туринг най-бърз и в двете сесии беше Иван Влъчков с Хонда Сивик. Той постигна 1:30.934 мин в първата тренировка, когато условията на пистата още не бяха идеални и на места беше мокро. Във втората обаче той даде цялата газ и слезе до 1:27.578 мин в 4-ата си обиколка.

Така Иван изпревари с 2.7 сек съотборника си в екипа на СК ДАМАСЦЕНА-Казанлък Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик. Последният обаче получи повреда в двигателя и няма да участва утре в надпреварата. Трети резултат за деня записа Стоил Неков (Хонда Сивик) от Елена Тим – 1:31.491 мин.

„Справихме се отлично при сложни условия в първата сесия, заяви Влъчков. – Намерихме точните настройки и утре ще се борим за победата. Благодаря на екипа ми, че оправиха бързо колата след проблемите в София, както и на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата.“

Искрен Веселинов
Искрен Веселинов, снимка: Асен Илиев

В серия Спорт за първи път този сезон кара Искрен Веселинов (АСК Дианел Рейсинг) с Хонда Сивик.

Това обаче не му попречи да спечели първата стартова позиция. Той постигна най-добри времена и в двете сесии, като във втората остави зад себе си победителя от първите 2 кръга Йордан Методиев (АСК Дианел Рейсинг).

Трети на грида ще е Александър Димитров – Пъчката, следван от Деян Куманов (АСК Стара Загора), Кристиян Христов (АСК Ефко Рейсинг), който имаше технически проблеми в първата сесия, и Александър Антов (GREEN FOX MOTORSPORT).

За Купа Лада условията във втората сесия бяха много по-добри и всички най-добри резултати бяха постигнати в нея. Малко изненадващо най-бърз беше Милчо Стевчев с ВАЗ 2107 от АСК Жико-моторспорт, който изпревари фаворита Иван Лишев (АСК Диамо) с ВАЗ 2101. Трети остана победителят от Писта София Евгени Семерджиев от АСК Стара Загора с ВАЗ 2105.