Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Веселинов, Станев и Шенков с победи в Русе

Маршавелов, Влъчков, Веселинов, Станев и Шенков с победи в Русе

638
0
Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Асен Илиев

Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 спечели писта Русе във висшата серия Макси. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм доминира през целия уикенд. Той записа най-добри времена в съботните квалификации, като с тях си гарантира потеглянето от първа позиция в неделния старт.

Състезанието в неделя премина по възможно най-гладкия начин за пловдивчанина. Той поведе колоната още в началото и до края не изпусна лидерската позиция. Втори остана неговият съотборник Камен Василев също с Мицубиши Лансър Ево 10.

В серия Туринг победата взе Иван Влъчков с Хонда Сивик. Той остави зад себе си  Кольо Карастоянов с Хонда Сивик също от екипа на Дамасцена Алба. Това бе първо състезание за Кольо на писта за сезона. Трети завърши Минко Минков с Опел Астра.

Иван Влъчков
Иван Влъчков, снимка: Асен Илиев

Ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Станислав Паришков с Опел Кадет отпаднаха след технически проблеми. Влъчков е 3-и и в общото класиране (зад Маршавелов и Василев) на пилотите от Макси и Туринг, които караха заедно.

Освен победата в Туринг, Влъчков стана първи и в отворения клас, който се провежда по традиция само в Русе. В него Иван кара със Sin Car R1 на Росен Даскалов.

В серия Спорт победата взе Искрен Веселинов с Хонда Сивик. Пилотът на Дианел Рейсинг изпревари стартиралия от полпозишън Симеон Симеонов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик. Местата на подиума допълни Любен Емануилов от Дамасцена Алба с Пежо 106.

За Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4, първи стана Венцислав Станев. За него това е втора победа за сезона. Шампионът за 2018 г. стартира от първа позиция в днешното състезание. На старта Станев поведе колоната и не изпусна лидерската позиция до финала. Втори завърши Ташо Ташев, а последен на почетната стълбичка се качи Денислав Терзийски.

За Купа Лада победата грабна Павел Шенков от Дианел Рейсинг с ВАЗ 2105, следван от Иван Лишев с ВАЗ 2101. Трети се нареди Владимир Ганев с ВАЗ 2105.

Павел Шенков
Павел Шенков, снимка: Асен Илиев