Начало Картинг Мартин Беков с победа в Румъния

Мартин Беков с победа в Румъния

365
0
Мартин Беков
Мартин Беков (в средата)

Българският пилот Мартин Беков записа великолепна победа в своя клас Rotax Senior във втория кръг от шампионата на Румъния. Той се проведе на пистата Skat Kart в Таргу Секуиеск миналия уикенд.

Трасето се хареса на Беков още миналата година, когато също участва в състезание там. По думите му тогава той е разбрал, че има много какво да научи от конкурентите и за самата писта.

Затова неговият екип пристигна още в четвъртък на обяд и Марти започна с тренировките. До края на деня той вече беше готов с базовите настройки. В края на петъчния ден българският пилот вече се чувстваше уверен в себе си и времената му бяха близки до тези на румънските пилоти.

Заедно със своя баща и механик Александър Беков, двамата завършиха настройките и пилотът беше готов с траекторията на новата конфигурация на пистата и се подготви за съботните квалификации.

В тях Марти записа второ време, което за него беше много добър резултат. След това на двата хийта стана втори. Той води битки с водещите съперници, което му даде възможност да изгради тактика за изпреварване за състезанието.

В първото състезание нашият състезател стартира втори. Още от началото Беков и водещият пилот успяха да се откъснат напред, докато останалите водиха битка по между си.

Двамата започнаха борба за първото място. 4 обиколки преди края на румънския пилот му се откачи единият болт на задната броня и той беше принуден да спре в бокса. Така Беков с голяма преднина завърши пръв.

Във второто състезание той съответно стартира първи. Въпреки многобройните атаки на останалите пилоти, Марти успя да задържи лидерската позиция. Така той спечели убедително кръга.