Начало Картинг Мартин Беков с победа в Румъния

Мартин Беков с победа в Румъния

142
0
Мартин Беков
Мартин Беков (в средата)

Българският пилот Мартин Беков записа великолепна победа в своя клас Rotax Senior във втория кръг от шампионата на Румъния. Той се проведе на пистата Skat Kart в Таргу Секуиеск миналия уикенд.

Трасето се хареса на Беков още миналата година, когато също участва в състезание там. По думите му тогава той е разбрал, че има много какво да научи от конкурентите и за самата писта.

Затова неговият екип пристигна още в четвъртък на обяд и Марти започна с тренировките. До края на деня той вече беше готов с базовите настройки. В края на петъчния ден българският пилот вече се чувстваше уверен в себе си и времената му бяха близки до тези на румънските пилоти.

Заедно със своя баща и механик Александър Беков, двамата завършиха настройките и пилотът беше готов с траекторията на новата конфигурация на пистата и се подготви за съботните квалификации.

В тях Марти записа второ време, което за него беше много добър резултат. След това на двата хийта стана втори. Той води битки с водещите съперници, което му даде възможност да изгради тактика за изпреварване за състезанието.

В първото състезание нашият състезател стартира втори. Още от началото Беков и водещият пилот успяха да се откъснат напред, докато останалите водиха битка по между си.

Двамата започнаха борба за първото място. 4 обиколки преди края на румънския пилот му се откачи единият болт на задната броня и той беше принуден да спре в бокса. Така Беков с голяма преднина завърши пръв.

Във второто състезание той съответно стартира първи. Въпреки многобройните атаки на останалите пилоти, Марти успя да задържи лидерската позиция. Така той спечели убедително кръга.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.