Начало Moto News Mартин Чой прави училище в Гърция

Mартин Чой прави училище в Гърция

67
0

Звездата на българския мотоциклетизъм Мартин Чой организира съвместно с Globul Racing Team училище в Гърция. Европейският шампион в клас SST 1000 лично ще води часовете на пистата в град Серес веднъж седмично. Първите занимания ще са на 20 септември.

Курсовете ще са всеки четвъртък, като участниците ще са разделени в два класа – условно наречени „Начинаещи“ и „Състезателен“ – заяви Чой. – В първата група ще са хора, които искат да научат основните неща за карането на мотоциклет на писта и на улицата, и изобщо – нещо ново за моторите и тяхното безопасно управление. Часовете за тях ще са преди обед – от 8 до 12. Ще включват теория и три карания по около 20 минути, след всяко от които ще правим анализ. По подобна програма, но от 13 до 17 часа, ще протичат и заниманията за втория клас. Той обаче е „по-рейсинг“ – за мотоциклетисти, които искат да се състезават, да подобряват времената си за обиколка и така нататък.

В отделните групи ще бъдат обучавани между 8 и 10 души. Цената за един курсист е 99 евро – за всеки от класовете.

Записванията за участие могат да бъдат направени както на електронен адрес [email protected] или през www.globulracingteam.com, така и направо на пистата – уточни Чой.

Той добави още, че на 27 септември няма да води часове, защото ще участва за втори път тази година в официални тестове на гумите DUNLOP на пистата Словакияринг.

Този уикенд на пистата в Адрия (Ит) Мартин ще кара в последния кръг от европейския шампионат Алпе Адрия. През миналия сезон софиянецът спечели титлата, а в момента е втори в генералното класиране, на 9 точки зад чеха Михал Фила. И двамата са с мотоциклети ВMW.