Начало Moto News Мартин Чой за първи път извън подиума

Мартин Чой за първи път извън подиума

40
0
Мартин Чой

Мартин Чой за първи път не се класира в челната тройка на състезание от европейския шампионат по мотоциклетизъм, след като в предишните си 10 участия неизменно стъпваше на подиума.

Звездата на Globul Racing Team имаше лош уикенд на пистата в Бърно, където се проведе II кръг от първенството на Стария континент – „Алпе Адрия“. И в квалификациите, където даде осмо време, и в състезанието, 28-годишният пилот беше затруднен от технически проблеми. Чой пресече финала 9-и, записвайки най-слабото си класиране в шампионата.

През миналия сезон, когато спечели европейската титла, Мартин се качи на подиума след всеки един от деветте кръга. В първото състезание за 2012-а – на пистата „Словакияринг“, той завърши на 2-о място.

Много съм разочарован от класирането си в Бърно, защото бях амбициран да извоювам победата. Надявам се още в следващото състезание всичко да е наред и отборът ни отново да има успех„, заяви Мартин Чой.

Този уикенд Чой ще участва на трасето в Долна Митрополия в I кръг от националния шампионат. Две седмици по-късно роденият в София пилот ще кара в III кръг от европейския шампионат, на пистата „Панонияринг“ в Унгария.