Начало MotoGP News Мартин на първа позиция във втория ден от изпитанията на Сепанг

Мартин на първа позиция във втория ден от изпитанията на Сепанг

170
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хорхе Мартин завърши на първа позиция в съкратения втори ден от изпитанията на Сепанг. Трасето край Куала Лумпур приема първите официални предсезонни тестове в MotoGP. Пилотът на Прамак Дукати завъртя най-бързата обиколка за 1:58.736 мин. Втори с изоставане от 0.103 сек. финишира Мигел Оливейра (RNF Априлия). Трети остана Пол Еспаргаро. Състезателят на Tech3 GasGas Factory Racing изостана с 0.145 сек. от времето на Мартин.

Атмосферните условия на пистата Сепанг бяха по-различни в сравнение с вчерашния ден. В началото на днешните изпитанията асфалтът бе все още влажен заради пороен дъжд, който се изля през нощните часове.

Само трима състезатели записаха времена през първите 60 мин. от днешните изпитания на Сепанг. Сред тях бе и Джак Милър, който бе и временен лидер. Австралиецът продължаваше да се запознава с мотора на КТМ и правеше възможно повече обиколки. Към него се присъединиха Мартин, Марк Маркес и Франческо Баная.

С напредване на времето Куартараро зае първото място и успя да слезе под 2 мин. за обиколка. Французинът изпробваше нови обтекатели, шаси и двигател. До момента той бе доволен от по-високата топ скорост на неговата машина. Съотборникът на Куартараро Франко Морбидели също тества новата аеродинамика. Заедно с тях бе и резервният пилот Кал Кръчлоу. Британецът участва в шейкдауна, но пропусна вчерашния ден изпитания на Сепанг.

Малко преди преполовяването на втория ден тестове на Сепанг Мартин направи най-бързия тур. Малко след това на трасето започна дъжд, който не позволи подобряване на времената. Мартин направи опит да подобри постижението си, но претърпя падане след като премина през мокър бордюр.

До края на втория ден не настъпиха подобрения на времената заради дъждовното време на Сепанг. Така Мартин остана на първа позиция, следван от Оливейра и Пол Еспаргаро.

Четвърти и пети завършиха Фабио Куартараро (Ямаха) и Франческо Баная (Дукати). Шести бе Раул Фернандес (RNF Априлия), следван от Лука Марини (VR46 Дукати), Алекс Ринс (LCR Хонда), Енеа Бастианини (Дукати) и Брад Байндър с КТМ.  В класацията по най-много направени обиколки бе Оливейра. Португалецът завъртя  52 тура на пистата Сепанг. Втори бе с Марини с 50, следван от Милър с 47.