Начало MotoGP News Мартин с най-добро време в откриващия ден тестове в Малайзия

Мартин с най-добро време в откриващия ден тестове в Малайзия

9
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хорхе Мартин завърши на първа позиция в откриващия ден тестове в Малайзия. Пилотът на Прамак Дукати записа обиколка за 1:57.591 мин. Втори и трети финишираха новакът Педро Акоста (Tech3 GasGas) и Фабио Куартараро с Ямаха.

Малайзия приема първите официални предсезонни тестове за сезон 2024 в MotoGP. Домакин на изпитанията е прочутата писта „Сепанг“. По време на тези тридневни тестове участват всички титулярни пилоти в кралския клас, както и някои резервни

Миналата седмица се проведе така нареченият „шейкдаун“ в Малайзия. На него участваха единственият новобранец за сезон 2024 Педро Акоста, както и останалите тестови пилоти. Титулярните състезатели на Хонда и Ямаха също се включиха на този тест в Малайзия. Двете марки получиха повече време за тестове заради новите правила, които бяха определени от Дорна и ФИМ. Целта на тези компенсации е Хонда и Ямаха да наваксат голямото изоставане, което са натрупали спрямо Дукати, КТМ и Априлия

Времето в Малайзия беше сухо, горещо и с висока влажност. Вероятността за валежи по време на деня беше минимална. Въпреки трудните метеорологични условия, пилотите гледаха да натрупат повече пробег на пистата и да съберат възможно повече информация за своите нови машини.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)

Раул Фернандес поведе след началния етап изпитания в Малайзия. Пилотът на Тракхаус Априлия показа добро темпо с миналогодишния мотоциклет на италианците.

20 мин. след началото на сесията беше развят червен флаг заради инцидент именно с участието на Раул Фернандес. Испанецът падна на завой №11. В резултат на инцидента неговият мотоциклет се запали. Малко преди това двукратният световен шампион Франческо Баная също претърпя катастрофа, но се отърва невредим

Винялес зададе темпото след подновяването на първия ден тестове в Малайзия. Състезателят на Априлия слезе под границата от 2 мин. и записа обиколка за 1:59.639 мин. Веднага зад него беше Мартин.

Мартин поведе с напредване на изпитанията в Малайзия. Пилотът на Прамак Дукати записа няколко най-добри времена. Същевременно новият му съотборник Франко Морбидели се отказа от по-нататъшно участие от тестовете. Италианецът се контузи след падане по време на частни тестове на португалската писта Портимао. Морбидели също така потвърди, че няма да се включи и в изпитанията на пистата Лосаил. Марк Маркес пък продължаваше да прави повече обиколки с миналогодишния мотоциклет на Дукати.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)

Мартин в крайна сметка остана начело след приключването на първия ден изпитания в Малайзия. Зад него се наредиха Акоста и Куартараро. Французинът изпробваше новия двигател и аеродинамика на неговата Ямаха.

Четвърти и пети финишираха Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати) и Енеа Бастианини с Дукати. Шестото място остана за Маверик Винялес с Априлия. В топ 10 влязоха още Алекс Маркес (Грезини Дукати), Марко Безеки (VR46 Дукати), Марк Маркес (Грезини Дукати) и Йохан Зарко (LCR Хонда).