Начало MotoGP News Мартин спечели спринта във Франция

Мартин спечели спринта във Франция

497
0
Хорхе Мартин
Хорхе Мартин, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хорхе Мартин спечели спринта във Франция. Пилотът на Прамак Дукати доминираше в по-голямата част от кратката надпревара на пистата Льо Ман. Втори и трети завършиха победителите от последните спринтови състезания Брад Байндър (КТМ) и Франческо Баная (Дукати).

Условията преди началото на петия спринт в историята на MotoGP бяха по-добри в сравнение с квалификацията. Температурата на въздуха бе 22 градуса, а тази на асфалта- 37. Този път обаче вероятността за дъжд бе доста малка. Атмосферата по трибуните отново бе невероятна.

Баная направи най-доброто потегляне и поведе след преминаването на шикана „Дънлоп.“ Действащият световен шампион спечели квалификацията за Гран при на Франция и се надяваше да запише трети успех в спринтова надпревара. Италианецът бе следван от Мартин, Милър, Марини, Еспаргаро, Маркес и Байндър

Баная водеше след края на първата обиколка на днешния спринт във Франция. Втори се движеше Мартин. Зад него Маркес и Байндър се бореха за третото място, следвани от Марини и Еспаргаро. Същевременно Джак Милър (КТМ) приключи участието си след като падна на седми завой.

В третата обиколка Мартин влезе във въздушната струя на Баная и направи успешно изпреварване в шикана „Дънлоп.“ Испанецът веднага започна да се откъсва напред, докато Баная бе подложен на натиск от Маркес след като загуби позиция от Байндър.

В следващите няколко тура Мартин продължи да увеличава аванса си на върха. Зад него Байндър се движеше с повече от секунда аванс пред Баная и Маркес. Двамата световни шампиони водеха оспорвана борба и бяха близо до контакт. Зад тях се движеха Марини, Безеки и Еспаргаро.

4 тура преди края на спринта Баная изпревари Маркес на първи завой след като влезе във въздушната му струя. Отпред Мартин продължаваше да води, следван от Байндър. Междувременно от състезанието отпаднаха състезателите на Tech3 GasGas Аугусто Фернандес и Йонас Фолгер, както и Фабио Куартараро. Пилотът на Ямаха падна на седми завой и за нещастие на феновете по трибуните във Франция.

Мартин в крайна сметка спечели спринтовото състезание във Франция, следван от Байндър и Баная. Четвърти и пети завършиха Лука Марини (VR46 Дукати) и Марк Маркес (Хонда). Място в топ 9 намериха още Йохан Зарко (Прамак Дукати), Марко Безеки (VR46 Дукати) и пилотите на Априлия Алейш Еспаргаро и Маверик Винялес.