Начало Други Мартин Томчик с най-добро време в петъчната свободна тренировка на DTM

Мартин Томчик с най-добро време в петъчната свободна тренировка на DTM

42
0
BMW,Мартин Томчик

Петъчната тренировка в началото на уикенда на пистата Лаузитцринг от германският шампионат за туристически автомобили (DTM) завърши донякъде изненадващо с най-добро време на Мартин Томчик с BMW. Миналогодишният шампион постигна време от 1:20.118 мин, като само на 0,017 сек зад него остана американецът Джой Хенд, който също кара кола на баварците. Трети пък е шведът Матиас Екстрьом, който със своето Ауди изостана само на 0,024 сек от първия. Кристиян Виторис пък бе най-бързият състезател с Мерцедес, като зае четвъртото място.

Подобно на откриването на сезона на Хокенхайм, Дейвид Култард отново бе съвсем близо до върха в петъчния ден. Шотландският пилот на Мерцедес зае пето място, изпреварвайки Мигел Молина с Ауди. Аугусто Фарфус (BMW) се нареди седми, пред Роберто Мерхи (Мерцедес) и Фелипе Албукерке (Ауди). Тимо Шайдер, също с Ауди, допълни топ 10.

Виновниците за двойната победа за Мерцедес на Хокенхайм, Гари Пафет и Джейми Грийн заеха 12-а и 13-а позиции.

Сериозна роля през този уикенд изглежда ще играе времето. Днес атмосферните условия бяха прилични, като слънцето успяваше да пробие облаците. За съботния и неделния ден обаче се очакват по-ниски температури, както и превалявания. Кога ще се случат те обаче все още не е ясно. Така се предполага, че за първи път през тази година пилотите ще имат възможност да изпробват гумите за мокро на Hankook.