Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мартини се завръща във Формула 1 с Уилямс

Мартини се завръща във Формула 1 с Уилямс

68
0
Уилямс

Тимът на Уилямс обяви официално връщането на Мартини във Формула 1 – като основен спонсор на отбора. Споразумението е дългогодишно и обединява две иконични марки в света на Гран при.

Вълнуваме се да приветстваме Мартини в семейството на Уилямс и да представим официално Уилямс Мартини Рейсинг – коментира Сър Франк Уилямс. – Уилямс и Мартини споделят богата история в света на автомобилния спорт. Ще е страхотно да видим завръщането на познатите райета на Мартини Рейсинг във Формула 1 в комбинация с Уилямс.

Маркетинговият директор на Бакарди и президента на Бакарди Глобал Брандс Анди Гибсън заяви, че решението за партньорство с Уилямс дава безпрецедентна възможност на Мартини за връзка с потребителите чрез една страст – надпреварите от Формула 1.

Мартини ще даде на клиентите да опитат живота на пистата, ще възроди усещането за стил и блясък както на трасето, така и извън него. Уилямс Мартини Рейсинг е мощна, интегрирана маркетингова платформа с динамични възможности, които ще подсилят бранда – допълни той.

Новото оцветяване на FW36 бе представено на специално събитие в Лондон. От тима коментираха, че то е кулминацията на всички промени, протичащи от доста време: партньорството с Мерцедес като доставчик на задвижващи системи, привличането на Фелипе Маса за съотборник на Валтери Ботас, както и на Фелипе Наср за трети пилот, разширяване програмата на Сузи Волф, присъединяването на редица специалисти на високи инженерни постове.

2014-та ще е невероятен сезон. Промени в правилата като тези за предстоящия сезон често разместват грида и създават възможности за напредък. През зимата доказахме амбициите си чрез поредица положителни промени. Имаме нова пилотска двойка, нов старши технически персонал и сериозен брой нови комерсиални партньори. Мартини в частност са бранд, с който споделяме страстта към надпреварите и печеленето на шампионати. Това партньорство е крайъгълен камък в историята ни и нямаме търпение да работим заедно през идващите години – допълни Сър Франк.

Основателят на тима каза още, че екипът му направи забележителни тестове тази зима и те са доказателство за упоритата работа на всички хора във фабриката, както и на колегите им от Мерцедес.

FW36 е кулминацията на един огромен проект за създаването и произвеждането на напълно различен автомобил заради големия брой промени в регламента – каза от своя страна техническият шеф Пат Саймъндс. – Всички се трудиха упорито. Тренировките не бяха безпроблемни, но бяха успешни за нас по отношение на издръжливостта, състезателното темпо и квалификационното представяне. Страхотно е сега официално да стартираме сезона си и да се подготвим за Австралия – за началото на един, надяваме се, позитивен сезон за Уилямс Мартини Рейсинг.