Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся привлича Разия за съотборник на Чилтън?

Маруся привлича Разия за съотборник на Чилтън?

54
0
Давиде Валсеки,Луис Разиа,Том Дилман

От екипа на Маруся все още не е дошло потвърждение за това, кой ще замести Тимо Глок, но изглежда решението вече е взето. Според информация на Globo Esporte, бразилецът Луис Разиа е подписал договор с екипа от Формула 1. Бразилският сайт потвърждава слуховете, които циркулират от доста време насам.

Разиа бе представен като тест пилот на екипа на Върджин още през 2010 г. и участва още тогава в тестовете за млади пилоти. През 2011 г. той премина в Катерам, който тогава носеше името Лотус. В същата година той участва в петъчните тренировки за Гран при на Китай и отново взе участие на тестовете в Абу Даби. През миналата година той отново се появи там, този път с болид на Торо Росо. Целта на бразилеца за 2013 г. място в отбор от Формула 1.

Решаващо за решението на Маруся се е оказало сериозният финансов гръб на Разиа, след като ситуацията в екипа стана доста напрегната и доведе до напускането на Тимо Глок. Маруся е единственият отбор, който не получава пари от разпределението на търговските права във Формула 1.

Разиа е на 24 години и започва своята спортна кариера през 2005 г. в Южна Америка. През 2006 г. той печели континенталния шампионат във Формула 3 и решава да се прехвърли в Европа. Без да постига забележителни успехи на Стария континент, Разиа започва участие през 2008 г. в GP2. До 2012 г. той нито веднъж не успява да влезе в топ 10 в крайното класиране на шампионата. През миналия сезон все пак успя да стане вицешампион зад Давиде Валсеки и пред вероятния си съотборник през новия сезон, Макс Чилтън

Смята се, че освен Пастор Малдонадо (говори се за 35 млн. евро на сезон) и Макс Чилтън, Разиа е сред най-сериозно дотираните пилоти във Формула 1. Според източници в падока Чилтън ще докара на Маруся $50 млн., което обаче изглежда нереалистично. Слуховете за Разиа пък са, че той ще донесе поне двуцифрено число в милиони долари на Маруся.