Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся взе бивш директор на Мерцедес

Маруся взе бивш директор на Мерцедес

35
0
Боб Бел

Тимът на Мейнър Маруся обяви, че е привлякъл в екипа си бившия технически директор на Мерцедес Боб Бел. Той ще изпълнява ролята на технически консултант и е част от кампанията за възраждане на тима и неговото оцеляване в спорта. Бел е един от най-опитните специалисти на позицията си във Ф1, като преди Мерцедес (където прекара 3 години и половина) е работил още за Макларън, Бенетон, Джордан и Рено.

Назначението на Бел идва само 2 седмици след привличането на Джанлука Писанело като главен инженер в тима. По-рано тази година тимът се подсили също така с бившия шеф дизайнер на Торо Росо Лука Фурбато.

„Това беше драматичен, но в същото време възнаграждаващ старт на сезона за нас и сега трябва да влезем в ритъм, което да ни позволи да погледнем напред в бъдещето, заяви шефът на Маруся Джон Бут. – Целта ни този сезон е да изградим отново основата на тима и да развием нашите вътрешни способности. Искаме и да подобрим нашето представяне до края на този сезон, като в същото време гледаме към следващата година и следващата страница от историята ни.”