Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся прекратиха договора си с Разиа и взеха Бианки

Маруся прекратиха договора си с Разиа и взеха Бианки

39
0
Жул Бианки

Отборът на Маруся във Формула 1 прекрати договора си с Луис Разиа и обяви за съотборник на Макс Чилтън за сезон 2013 г. Жул Бианки.

Смяната идва точно две седмици преди свободните тренировки за Гран при на Австралия. От отбора обявиха, че 23-годишният французин ще тества през следващите два дни, за да свикне с MR02.

Подробности за прекратяването контракта на Разиа не са посочени. От известно време обаче се говореше, че забавено плащане е причина бразилецът така и да не се качи в новия болид на тима. Той самият каза, че ще направи всичко възможно, за да разреши нещата, но очевидно не се е справил.

Доволни сме да посрещнем с добре дошъл Жул Бианки в екипа на Маруся. Той е доказан талант със сериозна репутация в падока. Посоката на развитие на кариерата му стигаше до Формула 1. Той е част от академията за млади пилоти на Ферари и очевидните му възможности го направиха цел за няколко отбора през зимата – коментира шефът на Маруся Джон Буут. – Оказахме се в ситуация, в която трябваше да прекратим договора си с Луис Разиа. След като бяхме изяснили базата за работа през 2013 г. и с оглед на предприетите стъпки за осъществяване на съответната структура, нямахме друга алтернатива освен да останем верни на принципите си. Сега можем да се съсредоточим върху останалата част от теста и да се подготвим за сезона, който изглежда обещаващ за отбора ни.

Бианки от своя страна заяви, че е въодушевен от присъединяването си към Маруся.

– Да се състезавам във Формула 1 този сезон ми бе цел през зимата и след преценката на редица опции получих тази възможност да демонстрирам, че съм готов за следващата стъпка в кариерата си. Благодарен съм на академията на Ферари, откъдето винаги са ме подкрепяли и ми дадоха шанс да израсна като състезател – допълни французинът.

Бианки бе сериозен кандидат за кокпит във Форс Индия и участва миналата седмица в тестовете на отбора от Силвърстоун заедно с Адриан Сутил. Екипът на Виджай Маля обаче предпочете немския пилот, когото познава отдавна.

В същото време Маруся си търсят нови двигатели за следващия сезон и се смята, че привличането на Бианки вероятно им носи отстъпка за агрегатите на Ферари.