Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся се надяват на значително подобрение с помощта на Ферари

Маруся се надяват на значително подобрение с помощта на Ферари

51
0
Маруся

В екипа на Маруся във Формула 1 се надяват на сериозна промяна в представянето си благодарение на новото си сътрудничество с Ферари. Спортният директор на екипа Греъм Лоудън заяви, че работата със Скудерията ще помогне да се направи огромна стъпка напред в работата.

Тимът от Бенбъри сключи договор с отбора от Маранело за доставка на двигатели, които този сезон ще са напълно нови.

Лоудън не смята, че промените в правилата ще изравнят възможностите на екипите, но според него те може да позволят на Маруся да гони отборите в средата на колоната.

Мисля, че промените ще донесат голяма разлика. Ферари са много, много професионален екип и е абсолютно удоволствие да се работи с тях. Вълнувам се изключително много както за агрегатите, така и за допълнителния ни общ труд. Те са много съзидателни, помагат ни, притежават огромни познания и опит и ние имаме полза от това. Новите двигатели са огромно предизвикателство, но нямаме нищо против него, тъй като го посрещаме с толкова силен партньор – обясни Лоудън пред Скай Спортс.

В Маруся се надяват да са готови за първия предсезонен тест, който стартира на 28 януари на пистата Херес в Испания. Лоудън обаче е поредният, който отбеляза колко сложно е да създадеш изцяло нов болид за толкова кратък период от време:

Трудно е, но в F1 идеята е да е трудно. Няма значение колко хора има в отбора, в крайна сметка правилата са едни и същи за всички. Ние не разполагаме с ресурсите да си спестим някои проблеми, каквито имат други тимове, но подхождаме по различен начин и се стараем да ги решаваме.

Маруся потвърдиха Макс Чилтън миналия уикенд, след като малко се забавиха с обявяването на втория си пилот. Оставането на британеца обаче означава, че отборът ще продължи да работи със същите пилоти като през 2013 г.

Макс ни показа миналия сезон малко от това, което може да направи – особено след лятната пауза имаше забележителен напредък. Изправи се срещу съотборник с повече опит, но подобри скоростта и издръжливостта си. Бяхме впечатлени как се учи и прогресира непрекъснато, във всяка тренировъчна сесия и надпревара, така че сме щастливи да остане с нас през 2014-та – напълно заслужено. Той бе чудесен в това да се опази от неприятности. Няколко пилоти се озоваваха в центъра на инциденти, но Макс не бе един от тях – добави Лоудън.