Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся ще е с двигатели на Мерцедес или Ферари през 2014 г.

Маруся ще е с двигатели на Мерцедес или Ферари през 2014 г.

60
0
лого,Маруся

Отборът на Маруся ще избира между двигателите на Мерцедес или тези на Ферари за сезон 2014, каза главният изпълнителен директор на тима Анди Уеб.

В момента екипът се състезава с агрегати Косуърт, но поради оттеглянето на производителя от Формула 1 в края на 2013 г., Маруся трябва да намери друг доставчик. Възможността Рено отпада, защото французите казаха, че са в преговори с Торо Росо, а не искат да доставят двигатели на повече от 5 отбора.

Очевидно е, че с напускането на Косуърт можем да изберем между Ферари и Мерцедес. Ще говорим и с двете страни. Ясно е, че цената ще бъде важен фактор, защото тя ще е значително по-висока, отколкото тази на настоящите двигатели. И трябва да се уверим, че ще изберем правилния партньор. Надявам се да мога да обявя решението в следващите четири седмици – коментира Уеб.

Подготовката на Маруся за следващия сезон е започнала, като Анди Уеб каза, че новият болид вече се тества във въздушния тунел:

Колата за 2014 г. вече е във въздушния тунел. Вече видяхме много данни за изискванията на двигателите за 2014 г. Все още не сме избрали партньор, но имаме много информация. Разбира се, бързо решение относно двигателя би помогнало. За предпочитане е това да стане до края на април.