Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин рейсинг се раздели с Ник Уирт

Върджин рейсинг се раздели с Ник Уирт

40
0
Върджин рейсинг,Тимо Глок

Върджин рейсинг се раздели с техническия директор Ник Уирт след разочароващото начало на втория си сезон във Формула 1.

През тази година отборът се надяваше да осъществи напредък и редовно да се класира за втората фаза на квалификациите, но след първите шест състезания така и не е преодолял десетата редица на стартовата решетка.

Като най-вероятен заместник на Уирт е сочен бившият директор на инженерите в Рено Пат Саймъндс, който да ръководи развитието на болида за 2012 г. в качеството си на консултант.

– С решението (за раздяла с Уирт) екипът ще има по-голям контрол над собствената си съдба, заяви изпълнителният директор на Върджин рейсинг Анди Уеб в съобщение до медиите. Той обясни, че до прекратяването на отношенията се е стигнало след разглеждане на техническото партньорство в последните няколко седмици.

– Вярвам, че предприетите стъпки за нашето техническо ръководство ще ни осигурят добри основи, за да постигнем поставените си цели за следващите години. Това са положителни стъпки, които ще ни позволят увереното движение напред, добави Уеб.

Отборът все пак ще използва последните подобрения по MVR-02, разработени от Уирт, а за по-късен етап от сезона планира основна ревизия в дизайна на своя автомобил. Пред Върджин рейсинг съществува и вариантът да стартира техническо партньорство с Макларън подобно на Форс Индия.

Отборът ще се насочи към използването на въздушен тунел в развитието на болида, съвместно с компютърната технология CFD (Computational Fluid Dynamics). Досега екипът развиваше автомобила си изцяло с нея и това не даде очакваните резултати в първите му два сезона във Формула 1.

Промяната на философията е първата крачка на Върджин рейсинг към поставената амбициозна цел да стигне до подиума в световния шампионат за първата си домашна Гран при на Русия през 2014 г.