Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Бързата ми обиколка в последната част завърши злополучно

Маса: Бързата ми обиколка в последната част завърши злополучно

62
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса нямаше много късмет в последната си бърза обиколка в третата част на квалификацията, след като счупване на окачването му в предната дясна част на колата той се озова в мантинелите. Като цяло той остана на шеста позиция, на близо секунда след победителя Себастиян Фетел.

„Това, което се случи по време на последната ми бърза обиколка определено не бе приятно“, заяви Маса след квалификацията. „Днес определено имахме потенциала, да си осигурим едно добро класиране, както показа и представянето на Фернандо. Шестата ми позиция бе постигната след едно слабо време в последния сектор.

Когато влязох в осми завой, минах през бордюрите и за съжаление окачването ми не издържа. Според мен там повдигането е повече от необходимото. Това е един много бърз участък, който се преминава със скорост около 215 км/ч и според мен не може бордюрът там да е толкова висок. Надявам се, че тези подробности ще бъдат коригирани догодина.

Като цяло съм разочарован, защото през целия уикенд колата бе много добра. Сега съм с един комплект меки гуми по-малко и със счупено окачване и предно крило. При това новото, което ползвах за първи път и което се представя значително по-добре.

Въпреки хубавата писта мисля, че утре изпреварванията ще са много трудни, защото трасето извън идеалната линия е много прашно. Все пак си мисля, че състезанието ще е много интересно, с много изпреварвания и се надявам на добро представяне.“