Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Ботас е ключова фигура за пазара на пилотите през 2016 г.

Маса: Ботас е ключова фигура за пазара на пилотите през 2016 г.

30
0

Фелипе Маса смята, че сегашният му съотборник Валтери Ботас е ключова фигура за пазара на пилотите за 2016 г. Според бразилеца той е едно от най-важните имена, от които ще зависи как ще се подредят пилотите в съответните отбори догодина. Договорът на Ботас с Уилямс изтича в края на този сезон, като името му упорито се спряга за място във Ферари като заместник на Кими Райконен, който по всяка вероятност ще бъде освободен.

„Не трябва да забравяме, че Валтери има опцията да остане в тима, затова трябва да разберем какво ще се случи, каза още Фелипе. – Той показа, че е добър пилот, че има талант да кара в топтим. Затова другите отбори са интересуват от него, но не знам дали той ще отиде или не. Ще изчакаме и ще видим. Аз лично за себе си не виждам причина да не остана в Уилямс. Вече имахме разговори за бъдещето ми. Обичам работата с тима, отборът ме уважава и постигам добри резултати.”

Самият Ботас заяви: „Не знам дали съм най-важното име в момента. Винаги чувам слухове за себе си. Смятам, че ако се фокусирам върху карането и продължавам да пилотирам добре, добрите резултати ще ги има и добрите неща ще се случат. Затова не искам да говоря и да мисля много върху това, което предстои да се случи.”