Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Дано повторим двойната победа от 2007 година

Маса: Дано повторим двойната победа от 2007 година

53
0

Ферари не са фаворити за победата в Гран при на Франция, смята Фелипе Маса. Според бразилеца Макларън и BMW Заубер също ще бъдат голяма заплаха.

Италианците реално доминират на това трасе, като са отбелязали седем победи за последните десет състезания. Макларън са печелили само веднъж – през 2000 година.

Миналата година Ферари спечелиха на Маникур двойна победа, след като показаха силна форма в предните състезания.

И все пак Маса е категоричен, че Макларън и BMW не трябва да бъдат подценявани. При все това бразилецът остава оптимист по отношение на надпреварата.

„През последните години човек би казал, че Канада и Монако допадат повече на Макларън, отколкото на Ферари, като ситуацията е противоположна във Франция и Великобритания. Но не мисля, че трябва да разчитаме на това и тази година,като най-малкото тази година трябва да имаме предвид и BMW” – каза Маса.

„През тази година в Монако Ферари бяха на първа редица на стартовата решетка и то мисля, че имахме повече гориво от Макларън. В Канада състезанието ни също вървеше много добре. И другите надпревари бяха доста оспорвани. Затова и се надявам,че ще бъдем достатъчно бързи и през този уикенд.”

„Маникур ми харесва. Миналата година бях втори тук,след като тръгнах от пол. След това обаче загубих заради трафик. През 2006 година пък станах трети. Наистина ми допада. Да се надяваме,че ще повторим двойната победа от миналата година, но може би в друг ред.”