Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Доволен съм от второто място

Маса: Доволен съм от второто място

35
0

Фелипе Маса приветства второто място в Гран при на Белгия, след като последните няколко обиколки бяха повече от хаотични.

Бразилецът стартира от втора позиция зад Люис Хамилтън и нямаше шанс да се бори за победата, след като изостана от Кими Райконен и пилота на Макларън.

Преди дъжда неговата трета позиция изглеждаше сигурна.

След това в резултат на катастрофата на съотборника си във Ферари, Райконен, Маса успя да премине на втора позиция. Въпреки че в следствие на резултата Хамилтън поведе с осем точки пред конкурента си, бразилецът каза, че е доволен от второто място.

„Бях по-бавен, отколкото предполагах, тъй като видях, че много хора излизат от пистата – особено Кими и Люис пред мен” – каза Маса за последните си обиколки. „Не исках да рискувам. Осем точки са си осем точки. Минавах много бавно през завоите, където беше много, много влажно. Понякога просто се разсейваш за момент и можеш да излезеш.”

„Направих грешка на старта, защото мислех, че пистата е по-мокра, отколкото тя беше в действителност. Забавих прекалено много и Кими ме изпревари. Това бе грешка, но след това се движех на доброто трето място. Беше трудно да ги настигна.”

„След това второто място само дойде, така че мога само да бъда доволен. Знаем, че шампионатът все още е оспорван. Ще се борим във всяко състезание, за да намалим разликата и евентуално да изпреварим другите момчета.”

Маса загуби второто място от Райконен още в първата обиколка, когато двамата почти се докоснаха. Бразилецът призна, че евентуален сблъсък е бил на косъм.