Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса е оптимист за Белгия

Маса е оптимист за Белгия

86
0

Фелипе Маса е оптимист в навечерието на Гран при на Белгия след успешния за него тест на Монца.

Пилотът на Ферари, който спечели последната Гран при на Европа във Валенсия, е на шест точки зад лидера в класирането Люис Хамилтън. Бразилецът силно се надява да не се появяват никакви проблеми, както стана в последните две надпревари.

„Прекарах два дни на Монца миналата седмица и като цяло резултатите бяха положителни, въпреки че работата ми беше предимно съсредоточена върху подготовка за италианската Гран при. Така реално не изпитах нищо конкретно за Спа” – каза Маса.

„Но въпреки че се концентрирахме върху специфичните настройки на Монца, ние завъртяхме много километри, което бе важно от гледна точка на надеждността – особено на двигателя.”

Миналата година Маса завърши втори зад съотборника си Кими Райконен. По този повод бразилецът подчертава, че според него и тази година ще бъде трудно световният шампион да бъде преборен въпреки спада във формата му.

„Винаги е хубаво да си на Спа, а и аз имам добри спомени от миналата година – тогава колата бе бърза, а ние постигнахме двойна победа” – добавя Маса.

„Надявам се да можем да повторим това и да имаме кола, която да може да остане пред Макларъните, което, разбира се, е основата ни цел.”

„Също така се надявам и да мога да остана пред съотборника си, но Кими винаги е бил бърз на Спа – не само във Формула 1, ами и в по-малките серии. Да не говорим, че е печелил последните три надпревари тука.”

„Затова и със сигурност няма да е лесно да го победя, но очаквам с нетърпение битката с моя съотборник. F2008 би трябвало да бъде достатъчно бърз, а целта ни е да спечелим максимално много точки.”