Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса е оптимист за уикенда в Япония

Маса е оптимист за уикенда в Япония

44
0

Фелипе Маса бе доволен от първия си ден на пистата Фуджи, като целта на бразилеца е да стопи преднината на Люис Хамилтън.

„Доволен съм от първия ден в Япония” – казва пилотът на Ферари, който завърши четвърти в днешния ден.

„Балансът на колата е добър – в първата обиколка и в серия от обиколки.”

„Времената са много близки и може би можех да съм малко по-нагоре в класирането, ако нямаше трафик пред мен в последната ми обиколка с меки гуми.”

„Меките изглеждат доста бързи, което не е изненада. Но са и много постоянни. Наистина искам да се справя добре този уикенд и ще се опитам да донеса на тима ми най-добрия резултат и в двата шампионата.”

Кими Райконен, който не е печелил точки от Гран при на Унгария, остана зад своя съотборник. Финландецът призна, че квалификацията е много важна.

„Колата е добре балансирана, но времената са много близки” – казва Райконен. „Това означава, че ще е важно доброто представяне в квалификацията, за да не се налага да стоим в дълги серии от обиколки зад по-бавни пилоти.”

„Мисля, че колата се представя много добре на пистата и макар и да има още място за подобрение, определено съм доволен.”

„По-твърдите гуми са доста постоянни, докато меките губят от своя потенциал след известна дистанция. Не са лоши в първата обиколка, но е срамота, че в последния си бърз тур блокирах колелата си и не успях да дам добро време. Уикендът ми? Ще се опитам да донеса най-доброто на себе си и тима си.”