Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Ферари ще продължат да ползват KERS през ’09

Маса: Ферари ще продължат да ползват KERS през ’09

36
0

Ферари няма да се откажат от KERS за остатъка от 2009 година само защото три други отбора са го направили, коментира Фелипе Маса.

По време на уикенда на Силвърстоун болидите от Маранело бяха единствените, които бяха оборудвани с противоречивата технология за регенериране на енергия. Междувременно Рено, BMW и дори Макларън спряха програмите си за развитие на технологията.

Но Маса каза пред италианското издание „Ла Стампа“: „Ще продължим да я ползваме, тъй като дизайнът ни е базиран на нея. Вероятно ще продължим с KERS през остатъка от сезона.“

Бразилецът също така каза, че системата е помогнала на него и Кими Райконен на старта на британската Гран при, но като цяло пакетът F60-KERS „не е достатъчно бърз“.

„KERS е много полезна за нас на стартовете, но иначе ако колата ни беше по-добра и стартирахме от предна редица, то нямаше да имаме нужда от нея“ – добавя Маса.

В неделя на Силвърстоун 28-годишният пилот се представи отлично, като завърши на четвърта позиция. Въпреки успеха той смята, че екипът му трябва да съсредоточи вниманието си върху колата за 2010 година.

„Трябва да продължим да работим здраво и да представяме нови аеродинамични елементи за следващите състезания, но започваме да достигаме границите на колата, която имаме“ – каза Маса.

„Със сигурност една кола може винаги да се подобрява, но ние би трябвало да се фокусираме предимно върху следващия сезон.“

В момента Маса си почива у дома, в Сао Пауло.