Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса готов да играе второстепенна роля

Маса готов да играе второстепенна роля

46
0

Фелипе Маса е готов да играе второстепенна роля и да помогне на Кими Райконен в борбата за титлата, ако това е наложително, заяви бразилецът.###Фелипе Маса е готов да играе второстепенна роля и да помогне на Кими Райконен в борбата за титлата, ако това е наложително, заяви бразилецът. Въпреки че все още има математическа вероятност Маса да спечели шампионата при пилотите, преднината на Люис Хамилтън е 20 точки и бразилецът едва ли ще успее да навакса.
Фелипе настоява, че засега няма заповед от отбора да бъде втори пилот и да помага на Райконен. Въпреки това няма да се поколебае да го стори, ако е необходимо.

Аз работя за отбора – заяви Маса. – Ако нямам шанс, тогава със сигурност ще помогна на екипа. От тима са много честни с мен. Направихме добър сезон, те бяха справедливи по отношение на работата си вътре в отбора. Няма да имам никакви проблеми да помогна на екипа, в който и да е шампионат, ако аз нямам шанс. Това е напълно ясно. Ще направя възможно най-доброто, на което съм способен и което е най-добро за екипа.”

Според бразилеца най-зле в борбата за титлата този сезон са му се отразили проблемите с издръжливостта на болида на Ферари. Той отчита, че именно заради техническите проблеми в някои от състезанията е изпуснал ценни точки.