Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса готов да обмисли „споделяне“ на титлата за 2008 г. с Хамилтън

Маса готов да обмисли „споделяне“ на титлата за 2008 г. с Хамилтън

3013
0
Фелипе Маса
Фелипе Маса; снимка: Майкъл Потс

Фелипе Маса е готов да обмисли вариант за „споделяне“ на титлата във Формула 1 за 2008 г., ако справедливостта за този сезон възтържествува според неговото разбиране за правота, заяви самият той. Бившият пилот от Гран при продължава със съдебните действия в опит да промени резултатите в шампионата отпреди 15 години. Той обвинява ръководството на спорта и ФИА в заговор относно Гран при на Сингапур, прикриване на манипулацията от страна на екипа на Рено и претендира за анулиране на цялото състезание.

„Най-важното нещо е да получим справедливост по правилния начин. Правилното е състезанието да се отмени. Разбирам, че са минали 15 години, но справедливостта трябва да възтържествува и затова ще се борим“, заяви бразилецът в интервю за бразилската версия на Моторспорт.

„Ако това се случи, то споделянето на титлата – особено като се има предвид, че се е случвало в други спортове – е нещо, което трябва да се проучи. Но нека се борим за справедливост и за трофея. Това е основната цел“, каза още Маса

Бразилецът няма да присъства този уикенд на пистата Интерлагос за кръга от Формула 1 в родината си. Той бе един от посланиците на спорта, които провеждаха различни мероприятия по време на състезания. След започването на съдебните действия обаче тази му дейност рязко бе прекратена.

„Знам само, че от F1 ме помолиха да не ходя на Монца. По принцип трябваше да пътувам за Япония, но не го направих. Нищо не сме обсъждали за Бразилия. Не сме били в контакт отпреди Монца, така че… Не е идвала нито покана, нито са провеждани разговори относно работата ми като посланик. Затова не мисля, че ще имам някакво участие (в Бразилия)“, коментира Маса.

Бившият пилот от Гран при твърди също така, че имал голяма подкрепа от много хора, които обаче не можели да говорят.

„Имам голяма подкрепа и от обикновените хора както в родината ми, така и от други страни. С [Люис] Хамилтън никога не съм говорил относно случая. Всъщност виждам, че хората много ги е страх да коментират ситуацията“, допълни Маса.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Felipe Massa (@massafelipe)