Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Гумите отново ще са решаващият фактор

Маса: Гумите отново ще са решаващият фактор

33
0
2013,Малайзия,Фелипе Маса,Ферари

Фелипе Маса завърши на трето място петъчния ден и очаквано бе доволен от постигнатото. Той успя да остави зад себе си своя съотборник Фернандо Алонсо, който имаше проблеми с настройките си при опита с гумите медиум.

„Като цяло днешният ден бе добър за нас“, анализира деня Маса. „Въпреки че в края на втората тренировка дъждът ни струваше известна загуба на време, когато трябваше да сравним представянето на двете смеси в дълги серии, успяхме да съберем ценни данни.

Колата реагираше добре на промените и в двете сесии, като не можем да се оплачем и от работата на гумите. Чувствам се тук с медиум сместа по-добре, отколкото в Австралия. Имаме изпълнена с работа вечер пред нас, за да оценим добре представянето на гумите, защото те са детайлът, който ще реши нещата. Надяваме се да сме конкурентоспособни както в квалификацията, така и в състезанието.“

„Като цяло дъждът днес усложни програмата ни“, обясни техническият директор на отбора Пат Фрай. „Все пак денят се разви позитивно за нас. Още в Австралия се видя, че работата с гумите ще е ключът към успеха.

Все още е рано да се каже колко често ще се спира в състезанието на тази писта, като е сигурно, че ще е повече от веднъж. Днес вечерта ще анализираме всички данни, въпреки че дъждът дойде в доста неприятен момент, когато пилотите ни сравняваха поведението на гумите в дълги обиколки. Но събраните на мокро данни със сигурност ще са полезни.“