Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Хамилтън не е в състояние да използва мозъка си

Маса: Хамилтън не е в състояние да използва мозъка си

74
0
Фелипе Маса

Поредният сблъсък между Фелипе Маса (Ферари) и Люис Хамилтън (Макларън) без малко не доведе до сблъсък след финала на Гран при на Сингапур. Двамата се удариха в състезанието, при което МР4-26 се оказа с повреди по предното крило, а Ферари-то – със спукана гума.

Впоследствие стюардите наказаха англичанина с преминаване през бокса за причиняване на катастрофа, но той успя да се пребори за петото място. Маса финишира девети, но бе вбесен от съперника си.

Срещата им при телевизионните екипи в падока приключи с това, че Люис си тръгна скорострелно, за да не избухне – особено след изявлението на бразилеца, че не може да използва мозъка си. Няколко източници твърдят и че пилотът на Ферари бутнал световния шампион за 2008 г. пред камерите.

Мисля същото, каквото и предния път: той просто не е в състояние да използва акъла си, дори в квалификациите. За пореден път можеше да предизвика сериозна катастрофа. Плаща си за това. Но не разбира. А този сезон се сбута толкова пъти с мен! Важно е ФИА да го наказват всеки път. Говорих с него, но не слуша. Може пък баща му да успее да направи нещо по въпроса – гласеше тирадата на Фелипе.