Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса и Ферари най-бързи в Мелбърн

Маса и Ферари най-бързи в Мелбърн

42
0

Фернандо Алонсо най-бърз в първата петъчна тренировка на Албърт парк, в следобедната сесия начело застана Фелипе Маса.###Фелипе Маса и Ферари потвърдиха предварителните прогнози, че имат предимство в началото на новия сезон във Формула 1. Бразилецът постигна най-добро време в тренировките рано тази сутрин. На по-малко от 4 десети втори резултат даде съотборникът му Кими Райконен, който след два най-бързи сектора се забави в трафик зад Фернандо Алонсо.
Трети се класира дебютантът в Макларън Мерцедес Люис Хамилтън, доказвайки, че както той, така и тимът му са в добрата форма.
Шампионът Алонсо бе най-бърз в първата петъчна тренировка, която започна на мокра писта. Той завърши 90-минутната сесия на 1,493 сек. пред Фелипе Маса, но след обяд кара в по-дълги серии и остана със седми резултат.
В първата сесия пилотите тестваха и двата типа мокри гуми. Седем минути преди края Уебър първи сложи гуми за сухо. Три минути преди да изтече времето и всички останали пилоти преминаха на сухи гуми и регистрираха най-бързите си времена. Алонсо даде най-добро време от 1:29.214 точно 40 сек. преди сесията да приключи.
По време на следобедната тренировка двамата пилоти на Ферари Фелипе Маса и Кими Райконен доминираха почти през цялото време.
Добри времена постигнаха още пилотите на Рено, чието темпо в по-дългите серии бе близко до това на Ферари с обиколки под границата от 1:30 мин, но и двата им болида спряха на трасето с една и съща повреда – падане на налягането в горивната помпа.
BMW Заубер също бяха бързи като сутринта караха Хайдфелд и Фетел, а след обяд мястото на тест пилота зае Кубица. „Белите” отнова бяха бързи както в тестовете, но правеха по-къси серии от обиколки.
Уилямс показаха, че могат да поддържат добро темпо на пистата, но нямат още скорост в първата обиколка с по-меките гуми, които всички екипи използваха.
Изненадващо и в двете сесии пилотите на Супер Агури изпревариха тези на Хонда. Те така и не можаха да загреят меките гуми на Бридждстоун, които ще бъдат означени с бяла лента и ще се използват задължително заедно с по-твърдата смес в неделя.
Пилотите и на Ферари и на Макалрън бяха доволни след края на деня, а в Рено започнаха да търсят причината за повредите, но също бяха удовлетворени от резултатите.