Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Имам още няколко добри години в спорта

Маса: Имам още няколко добри години в спорта

57
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса вече пристигна в Индия за първата Гран при на страната след една особено трудна за спорта седмица, в която живота си загубиха Дан Уелдън (в Индикар) и Марко Симончели (в МотоGP). Бразилецът, както и останалите му колеги, бе шокиран от двата трагични инцидента, случили се толкова близо във времето един до друг.

Заради разликата в часовете между Малайзия и Бразилия чух за катастрофата на Сепанг, след като се събудих у дома в Сао Пауло. Не можеш да повярвам и бях шокиран. Симончели бе невероятен човек, страхотен характер и талант. А да се случи толкова скоро след Дан Уелдън, който пък ми бе приятел, направи ситуацията още по-трудна. Като състезатели знаем, че рисковете съществуват, при това всеки път, когато излизаме на пистата. Но там не мислиш толкова за това, а да натиснеш здраво, което понякога се оказва прекалено. Не мога да коментирам катастрофата на Симончели, но в случая с Дан дано подобрят сигурността след случилото се, както стана във Формула 1 след Имола през 1994 г. – заяви Фелипе.

Маса все пак се върна и към случващото се в момента в Гран при, след като отпразнува 150-тия си старт в Гран при на Корея. Пилотът смята, че има още няколко добри години в спорта и ще вложи максимални усилия, за да постигне още добри резултати.

Изкарах един ден на симулатора в подготовка за Гран при на Индия, за да придобия обща представа за трасето, а прегледах и последната версия на играта Формула 1 за 2011 г. Има някои прилики с Йонгам – дълга права, доста различни завои. Гумите ще са хард и софт, тоест не най-добрият вариант за нас, но се надявам да сме направили прогрес в тази насока. Иначе за първи път се озовавам в Индия, а обожавам да откривам нови места и съм убеден, че ме очаква интересна седмица – добави пилотът.