Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса изключително доволен от подиума си

Маса изключително доволен от подиума си

67
0
Крис Дайър,Люис Хамилтън,Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Фелипе Маса изпълни обещанието си да се бори с всички сили за отбора си Ферари и се поздрави с трето място в първата в историята на Формула 1 Гран при на Корея.

– Страхотен резултат в края на много трудно състезание. Изключително съм доволен и за себе си, и за тима. Фернандо [Алонсо] свърши великолепна работа. След два лоши старта съм наистина доволен отново да съм на подиума. Искам да благодаря на рейс директора, който също се справи отлично със ситуацията, взе правилните решения – кога да стартираме и кога да прибере колата за сигурност. Накрая, когато беше почти тъмно, интермедиите ми се рушаха бързо, особено задните гуми. На волана има един светлинен индикатор, който е много ярък, а в подобни условия това е доста разсейващо. Имахме и малко късмет, освен че дадохме най-доброто от себе си. Доказахме, че сме конкурентоспособни на тази писта – бе коментарът на бразилския пилот.

Що се отнася до очакванията за Интерлагос и Абу Даби, то Маса не се нае да дава каквито и да са прогнози, тъй като двете писти са твърде различни една от друга.

– Ще е важно болидът ни да е в състояние да се бори за подиум, а ние ще се опитаме да не допускаме грешки – допълни Фелипе.