Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса карал на мокро на Муджело

Маса карал на мокро на Муджело

40
0

Докато повечето тимове предпочетоха да тестват на пистата Херес и с това да завършат тестовата си програма за този сезон, Ферари решиха да изберат италианското трасе Муджело. След като в първите два дни караха Лука Бадоер и Кими Райконен, бе ред и за Фелипе Маса да застане зад волана на F2008.

В петък имаше доста разнообразни метеорологични условия, а бразилецът работеше върху своите настройки. За негов късмет, той имаше възможността да кара и на мокър асфалт. Фелипе направи 98 обиколки, като най-бързата бе с време от 1.23.618 мин.

„Тази сесия се оказа много полезна” – коментира Маса в края на теста. „Кими и Лука караха на сухо, докато аз можех да покарам и на мокро. С оглед на факта, че е много възможно да караме на мокро в идните състезания, това не е лошо нещо. Свършихме добра работа и се чувствам подготвен за предстоящата Гран при на Сингапур. Краят на шампионата е много близо, така че ще бъде много важно да не правим никъде никакви грешки.”

Тестовете от Формула 1 на Муджело може и да приключиха, но работата на пистата не свършва с това. Все пак през уикенда се провежда шестият кръг от сериите Ферари Чалъндж.