Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Кими ще ми помогне, ако е нужно

Маса: Кими ще ми помогне, ако е нужно

36
0

Фелипе Маса е убеден, че съотборникът му във Ферари, Кими Райконен, ще му помогне в борбата за титлата, ако италианският тим реши да фаворизира един пилот.

„Ако е необходимо, да. Аз го направих миналата година и със сигурност благодарение и на помощта ми съотборникът ми е шампион” – казва Маса. „Ако е необходимо, то със сигурност ще помогне.”

„Той е много честен човек, какъвто съм и аз. Това е част от работата.”

Маса е спечелил четири състезания за сметка на две за Райконен. Бразилецът е на шест точки зад Хамилтън и на седем пред Райконен.

Световният шампион не е печелил състезание от Гран при на Испания през април, а от Ферари вече признаха, че финландецът може да играе поддържаща роля, ако е необходимо.

Маса казва, че не знае дали има някакъв срок, в рамките на който да се реши политиката на Ферари.

„Не знам, не съм говорил с никой за това. Получавам подкрепата на тима още от първото състезание…”

„Винаги трябва да даваме максимума, за да спечелим състезанието или дори да завършим в най-благоприятната позиция. Това не ми влияе.”

Маса обаче е убеден и че Райконен е силно мотивиран за победи.

„Не мисля, че Кими не е мотивиран или няма желание за победи. Мисля, че всеки пилот е. Не мисля, че караш във Формула 1, особено ако си успешен пилот, само за да караш. Караш, защото искаш да печелиш. Това е част от психиката на всеки добър пилот.”

„Познавам Кими от две години и за мен той е същият, когото срещнах в първото състезание. Нищо не се е променило. Важен е резултатът. Аз съм мотивиран и имам желание за победи.”