Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса крайно разочарован от 12-о си място

Маса крайно разочарован от 12-о си място

53
0
Гран при на Корея,Фелипе Маса

Крайно лош късмет преследва понякога бразилските пилоти в родната им Гран при и Фелипе Маса бе нападнат от малшанс по време на изданието й за 2010 г. Роденият в Сао Пауло състезател на Ферари се класира едва 12-и на пистата Интерлагос след куп перипетии.

– След всичко случило се днес просто нямаше как да постигна добър резултат, който иначе ми беше по силите дори след вчерашната квалификация. При излизането ми на пистата след първия питстоп моментално усетих, че нещо не е наред с предно дясно колело и веднага се върнах в бокса, за да сменя пак гумите. От там нататък състезанието ми в голяма степен бе приключило – горчиво обобщи Фелипе.

Към края на надпреварата Маса имаше още един шанс благодарение излизането на кола за сигурност заради катастрофата на Витантонио Лиуци (Форс Индия) и успя да навакса някое и друго място.

– След това обаче дойде ударът със [Себастиен] Буеми и това пак ме прати назад. На всичкото отгоре други коли ме затваряха с обиколка и заради това на няколко пъти губех контакт с пилотите, с които се борех за позиция. На чиста писта давах нелоши времена, а това потвърждава наличието на потенциал в F10. Щеше ми да се боря в челото, но не бе възможно. Ще се опитам да го направя в Абу Даби. Все още имам много важна цел и ще направим всичко, за да я постигнем – категоричен бе бразилецът.