Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Мерцедес са направили най-голяма стъпка

Маса: Мерцедес са направили най-голяма стъпка

46
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса бе силно впечатлен от представянето на тима на Мерцедес в днешния първи ден тренировки на пистата Истанбул парк и заяви, че за Ферари ще бъде трудно да се борят дори с тях в останалата част от уикенда, а Ред Бул и Макларън са още по-напред.

Мерцедес може би са направили наистина най-голямата крачка от всички, бяха много бързи на мокро сутринта и след обяд на суха писта – бе откровен бразилецът. – Не зная какво са променили – ауспусите, пода (всъщност основно задното крило – б.а.), но изглеждат много бързи. Разбира се, утре, когато всички са с едно и също количество гориво, ще имаме по-ясно представа за потенциалните възможности, но е очевидно, че за нас ще бъде доста трудно на тази писта.

Маса продължи, че независимо от направения напредък, точно в Истанбул за Скудерията едва ли ще е възможно рязко да подобри представянето си, защото пистата изисква перфектна аеродинамика, а точно в тази област тимът има най-много да работи:

На завой 8, ако имате добра кола, нямате почти никакви проблеми – усмихна се Фелипе, който е пилотът с най-много победи в Турция. – Ако обаче не е така, е много тежко физически, за автомобила също и трябва да се съобразявате с повишеното износване на гумите и други неприятни фактори.

Бразилецът заяви още, че независимо от всичко е доволен от напредъка във Ферари през този уикенд.

Новите елементи очевидно са стъпка в правилна посока и сме по-бързи отколкото в предишните състезания, колата е по-добра – бе категоричен Маса. – Мисля, че сме скъсали дистанцията до Ред Бул и Макларън, но още не сме стигнали близо до 100% от потенциала.