Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса може да се завърне още на Монца

Маса може да се завърне още на Монца

30
0

Шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, настоява, че няма нужда Фелипе Маса да бъде пришпорван да се връща във Формула 1.

От италианското издание „Кориере дело Спорт“ твърдят, че 28-годишният бразилец, който се контузи сериозно на миналата Гран при на Унгария, може да се възстанови напълно за състезанието на Монца.

Говори се, че Маса ще бъде изследван в Париж в началото на септември, като това може да даде зелена светлина на завръщането му още за Гран при на Италия и останалите надпревари до края на сезона. Също така обаче се очаква да му се наложи да носи специални протектори, ако действително се завърне толкова скоро.

След като посети Маса в дома му в Сао Пауло, Доменикали потвърди, че пилотът се възстановява доста добре, но помоли за търпение всички, които бързат да го видят отново на пистата.

„Фелипе е в отлична форма и възстановяването му върви много добре“ – коментира Доменикали. „Много съм доволен. Медицинските проверки, които бяха направени през последните две седмици, продължават да бъдат много окуражаващи.“