Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Може да успеем да съперничим на Макларън

Маса: Може да успеем да съперничим на Макларън

88
0
Фернандо Алонсо

С второ и четвърто време приключиха първия ден изпитания за Гран при на Сингапур пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса. Съкращаването на първата сесия и няколко допълнителни спънки обаче означаваха, че екипът не успя да свърши цялата си планирана работа.

Не можахме да работим нормално през първата сесия, която бе по-кратка, а и твърде често прекъсвана. За щастие след това нещата преминаха гладко. Като цяло съм доволен от видяното днес. Както и в Монако, пилотът трябва да намери лимитите на управление в обиколката, но са не ги прескача, защото всяка грешка струва скъпо – заяви Алонсо.

Болидът F150° Italia е с поведение според очакванията на тима, а усещането – по-добро от това на Монца и Спа, призна още Фернандо. Отборът изпробва някои нови компоненти и определени части показаха добри резултати за разлика от други.

За Фелипе Маса пък основната характеристика на деня бе жегата.

Ще е важно да изберем правилното ниво на охлаждане за спирачките и двигателя, а надпреварата ще е дълга и крайно тежка и за пилотите, и за колите. Според мен сме в по-добра форма спрямо последните две състезания и кой знае, може да успеем да съперничим на Макларън. Разликата между софт и суперсофт изглежда много голяма, особено за нас, но в неделя по асфалта ще има повече гума – каза още бразилецът.