Начало Лайфстайл Маса на гости на нефтодобивен кораб

Маса на гости на нефтодобивен кораб

36
0

Интересен ден изкара Фелипе Маса на необичайно за него място – кораб, намиращ се на 120 км от крайбрежието на родната му Бразилия. Пилотът на Ферари видя лично как се добива суров нефт, от който след това се произвежда горивото и за неговия F10.

– Беше много интересно преживяване. Невероятно е да се види колко сложен е процесът на добиване, както и работата с продуктите на кораба. Контролният център някак ми напомняше на нашите телеметрични станции: всеки параметър се изучава в реално време по 24 часа в денонощието – коментира Маса.

По време на визитата, състояла се в края на миналата седмица, Фелипе бе разведен из кораба, като изрично му бе показано колко голямо внимание се отделя на сигурността и грижата за околната среда. Сред членовете на екипажа освен негови сънародници имаше още американци, филипинци, дори един италианец и всички приветстваха състезателя. Той остана впечатлен от работата им, като я оприличи на тази, която лично върши с отбора си:

– И тук (на кораба – б.р.) екипният труд е ключът към успеха. Всеки отделен човек трябва да работи в хармония с останалите, да изпълнява задачите си по възможно най-добрия начин. Хората тук са заедно непрекъснато в продължение на поне по две седмици и е жизненоважно всеки да усеща колко важна е неговата част от общата дейност, да носи отговорност за нея и да е готов да помогне на околните. Съвършено същото важи за отборите във Формула 1 – категоричен бе Маса.

Бразилецът обсъди на кораба и предстоящата Гран при на Канада, като смята, че по принцип характеристиките на пистата Жил Вилньов би трябвало да паснат сравнително добре на неговото Ферари F10. Той обаче предпочита да изчака свободните петъчни сесии, за да види къде се намира спрямо съперниците. След кратка почивка у дома пък днес той замина за Еквадор, където участва в промоция на друг партньор на Скудерията. Утре Маса се отправя към Монреал.