Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса надминал очакванията на Уилямс

Маса надминал очакванията на Уилямс

56
0
Маса

Фелипе Маса е надминал очакванията на Уилямс откакто кара за тима през 2014 г. Това смята техническият директор на тима Пат Саймъндс. Бразилецът се бори за титлата до последно през 2008 г. с Ферари и се представяше много силно и през 2009 г., преди тежкия си инцидент в квалификацията в Унгария.

След него той пропусна състезанията до края на сезона и след това не беше на нивото на новия си съотборник Алонсо. Логично след края на 2013 г. беше освободен, а за 2014 г. премина в Уилямс. Там Фелипе кара своята втора младост във Ф1, постигайки много подиуми и дори полпозишън. Бразилецът е много близко до темпото на другия пилот Валтери Ботас.

„Когато подписахме с Фелипе, лично аз бях много доволен, защото знам Фернандо много добре и знаех, че всеки, който може да се състезава срещу него, е много добър, обясни Саймъндс. – А Фелипе можеше и се състезаваше с него. Но въпреки това бях изненадан колко добре се вписа той в тима. Поставяйки го в обкръжение, в което той е уважаван, той постигна повече, отколкото мислехме, че може.”

Според Саймъндс другият пилот Ботасще продължи да се развива и да става по-добър, като той е много конкурентноспособен и аналитичен пилот.