Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Надявам се Фелипиньо да ми донесе късмет

Маса: Надявам се Фелипиньо да ми донесе късмет

35
0

За пореден път тази зима Фелипе Маса седна зад лаптопа си, за да общува с фенове от цял свят за себе си, Ферари и Формула 1 броени дни преди началото на сезон 2010 г.

– Определено трябва да попромениш малко стила си на управление – каза пилотът в отговор на множество въпроси за това как са повлияли промените в колите на състезателите. – В началото на състезанието автомобилът е значително по-мързелив, времето му за реакция е по-бавно. Болидът е напълно нов, като без KERS и с новия дифузьор е далеч по-удобен за каране [спрямо миналогодишния], тъй като има повече аеродинамична сила на прилепяне, по-стабилен е и с по-високо ниво на механично сцепление.

Бразилецът обясни още, че през 2010 г. пилотите ще имат повече глас в решенията кога да влизат в бокса, като те ще се взимат в сътрудничество с инженерите.

На въпрос има ли правило, определящо успеха във Формула 1, Маса бе категоричен:

– На първо място това е спорт. Това е най-важното нещо. След това идва състезанието. Има изпреварвания. Имаме колите си, които са невероятни. Технологията превръща болидите във все по-високотехнологични продукти с всяка изминала година. Всичко това заедно създава Формула 1 и я прави толкова известна.

Вниманието към спорта пък определено се възражда в голяма степен благодарение завръщането на Михаел Шумахер, а двамата с Маса са добри приятели от времето, когато бяха съотборници. За Фелипе е малко странно да вижда немския си колега зад волана на автомобил с различен цвят, но пък е хубаво, че отново ще се състезават заедно.

По-голямата промяна в живота на бразилеца обаче е, че в края на миналата година стана баща. Малкият Фелипиньо го мотивира да работи още по-упорито.

– Надявам се да ми донесе и късмет, а и това прави още един фен у дома – написа Маса.