Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса най-бърз през първия ден от тестовете в Барселона

Маса най-бърз през първия ден от тестовете в Барселона

56
0

Фелипе Маса оглави класирането през първия ден от тестовете в Барселона, Испания.
Бразилецът не само зае първото място, но и демонстрира невероятна скорост на трасето, изпреварвайки втория Алекс Вурц с около 2 секунди и половина. Фелипе постигна най-бързото си време от 1:18.339 със сликове. Най-доброто, което демонстрира тест пилотът на Хонда пък бе резултат от 1:21.059, също с гладки гуми.
Повечето от екипите, дошли да тестват в Барселона, изпробваха някои нововъведения по болидите си, които предстои да използват по време на европейските състезания. Ферари например показаха радикално нов нос. Конкурентите им от Макларън пък тестваха ново задно крило, съобразено с правилата за 2009 г. Рено също имат нова разработка – предно крило.
Тест пилотът на Сребърните стрели Педро де ла Роса остана трети на повече от 3 секунди от лидера Маса. Испанецът направи общо 113 обиколки – най-много от всички останали на трасето и също кара със сликове.
Всъщност, от Бриджстоун бяха предоставили на всеки екип девет комплекта сликове за изпитанията. Данните от тестовете ще помогнат на японската компания да разработи по-добре гладките гуми, които вероятно ще бъдат въведени в световния шампионат през сезон ’09. Единствените, които не изпробваха сликове през първия ден бяха Ник Хайдфелд от BMW и Тимо Глок от Тойота.
Обиколките, направени с гуми без канали, няма да се броят като част от предварително договорения тестови километраж, полагащ се на всеки екип от Формула 1 през годината.