Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не смята да помага повече на Алонсо

Маса не смята да помага повече на Алонсо

26
0
Фелипе Маса

След като Ферари реши да привлече Кими Райконен за следващата година и да се раздели с Фелипе Маса, който кара за Скудерията в последните осем сезона, бразилецът обяви, че не смята да помага повече на съотборника си в борбата за световната титла.

„Не смятам повече да правя това. Сега мисля да нападам“, отговори Маса на въпрос на родната си телевизия О Глобо. В последните четири години бразилецът винаги е в сянката на своя съотборник Фернандо Алонсо и това едва ли е по вкуса му. След обявяването на решението на отбора Маса получил множество окуражителни пожелания от своите фенове, които искат да му вдъхнат увереност в последните състезания за екипа. Освен това той иска да се представи добре, за да бъде харесан от други отбори в челото.

„В момента преговаряме с Лотус и нещата вървят добре“, обяснява Маса. „Те разполагат с добра кола и това е нещото, което аз искам. С Макларън също поддържаме контакт, но все още е трудно да се каже, какво ще е бъдещето ми.“

Нико Хюлкенберг също е конкурент за мястото в Лотус и ако го получи е много вероятно това да означава край на кариерата на Маса. Това ще е сериозна неприятност за Бразилия, която може да остане без пилот във Формула 1 през следващата година. Това би бил първия сезон от 40 години насам без бразилец.

Двукратният световен шампион Емерсон Фитипалди обаче има вяра в своя сънародник.

„Не мисля, че през следващата година ще останем без състезател в Гран при“, изказва мнението си Фитипалди пред О Естадо де Сао Пауло. „Смятам, че Маса ще си намери отбор.“

Липсата на собствен пилот във Формула 1 може да намали ентусиазма към спорта на фенове и пилоти, смята и експертът Оскар Улисес от О Глобо. Единственият състезател с шанс за място в Гран при през следващите години е Фелипе Насър, който обаче вероятно няма да може да си намери място за следващия сезон, след като Хелмут Марко отрече възможността да заеме свободното място в Торо Росо. Феновете се надяват, че Маса, който вече няма да се налага да прави път на Алонсо, ще успее да убеди с добро представяне, че все още има какво да покаже.